top of page

Mikä on todellinen hyöty mainostoimistosta?


Jos mainostaja menee mainostoimistoon heikosti valmistautuneena ja puutteellisesti mietityn strategiansa kanssa, yhteistyölle saadaan varsin huonot lähtökohdat. Asiakkaalla ei saisi olla mielessään täysin valmista ideaa siitä, millaista mainontaa hän haluaa, koska toisaalta hän kärsii "putkinäöstä" eli elää liiaksi oman asiansa sisällä ja toisaalta hänellä ei välttämättä ole kunnollista käsitystä viestinnän erilaisista vaikutusmahdollisuuksista. Karta mielistelijöitä

Hyvä mainostoimisto ei ole jees-toimisto, joka tekee kyselemättä sitä, mitä asiakas vain osaa pyytää. Vastuullinen toimisto osaa kysellä ja kyseenalaistaa. Se selvittää taustat ja tavoitteet. Se hankkii tietoa se ideoi, suunnittelee ja ehdottaa sellaisia toimenpiteitä, joita tietää asiakkaan tarvitsevan.

Vaadi selkeitä ja toteuttamiskelpoisia esityksiä

Vaadi toimistolta ideoita ja selkeä toimintaehdotus ja kuuntele esityksen perustelut siitä, mitä hyötyjä ja lisäarvoja se voi tuottaa. Kun näistä on pääsy yhteisymmärrykseen, toimiston tulee rakentaa keskusteluissa ilmenneet asiat huomioiva tarkennettu suunnitelma sekä aikataulutus ja budjetti, jonka toteutumista on helppo seurata. Yhteistyössä tarvitaan toisiaan täydentäviä osaamisalueita

Kun yhdistetään asiakkaan oman toimialan kokemus ja mainostoimiston sopivasti ulkopuolinen näkökulma, syntyy edellytykset löytää erilaisia näkökulmia, kysellä ja keskustella, kyseenalaistaa toimialan käytäntöjä ja luoda jotain aivan uutta.

Mainostoimistopalveluiden ostaminen pitää tehdä asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Näin toiminta tehostuu ja mainostoimiston todellinen asiantuntemus nousee arvoonsa.

Samanaiheisia postauksia
Aikaisempia postauksia
Arkisto
Hae Tageilla
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page