top of page

Hallittu yritysilme on vahva kilpailutekijä


Brändi toteuttaa yrityksen strategiaa tiivistäen yrityksen kilpailuedut ja asiakkaille tuottaman arvon. Aito ja vahva brändi houkuttelee asiakkaita, erilaistaa kilpailijoista ja innostaa työntekijöitä.

Yritysten tulisi nähdä brändinsä yhtenä tärkeimmistä kilpailukeinoista.

Hyviä tuotteita ja palveluita kilpailijoiden on helppo kopioida, brändiä taas ei.

Yritysilme on palveluyrityksen pakkaus ja liiketoimintastrategian tiivistelmä.

Se paketoi kaiken, mitä yritys haluaa olla, mitä se tavoittelee ja mitä se haluaa kertoa itsestään. Tämän perustan päälle rakennetaan yhtiön tulevaisuus. Kilpailun kiristyessä edukseen erottuvien kilpailutekijöiden merkitys korostuu. On syytä muistaa, että yritykset kommunikoivat ympäristönsä kanssa koko ajan, tiedostettiinpa sitä tai ei.

Imago on se mielikuva, jonka yritys haluaa itsestään antaa.

Maine on se, mitä muut sinusta sanovat.

Ennen sosiaalisen median tuloa, yrityskuvaa tuotiiin esille yksisuuntaisella mainonnalla. Nyt yrityskuva muodostuminen on paljolti yritysjohdon päätösten ulottumattomissa, sillä myös erilaisilla paljastuksilla ja yksittäisen asiakkaan some-purkauksella on suuri merkitys

Visuaalinen ilme eli se, miltä yritys ja sen tuotteet näyttävät - on yksi tärkeimmistä mielikuvan muodostajista. Kuluttajat valitsevat viininsä pakkauksen ulkonäön perusteella. Lomamatkan kohde valitaan esitteessä julkaistujen kuvien perusteella. Mielemme toimii irrationaalisesti, mutta yritämme perustella valintamme järkisyillä.

Kuluttajat muodostavat käsityksensä yrityksestä ja sen tuotteista omien tuntemustensa perusteella. Juuri kukaan ei erota tekstityyppejä tai värityksiä toisistaan, mutta kaikki aistivat kokonaisvaikutelman, tyylin ja fiiliksen.

Yritysilmeen, sanoman ja asiakaslupausten tulee olla totta ja niiden on vastattava todellisuutta heijastaen yrityksen nykyistä toimintaa. Vain pieneltä osalta yritysilme voi kuvittaa sitä, mitä yritys haluaa olla tulevaisuudessa. Mikäli yritysilme rakennetaan yleisöä kosiskelevaksi haavekuva, siitä jää heti kiinni. Jakoavaimia valmistava yritys ei voi esiintyä hitech-yritysgrafiikkaa käyttäen eikä keskarikuppila voi esiintyä gourmet-ravintolana.

Yritysilmeen uudistaminen on tärkeätä aika ajoin kaikilla toimialoilla

Muuttumaton yritys, joka ei seuraa aikaansa on pian entinen yritys. Usein yrityksen ulkoasun tai pakkauksen uudistus on paljon kannattavampi investointi kuin perinteinen mainonta. Elintarvikekaupassa yli 90% tuotteista on sellaisia, että niitä ei mainosteta lainkaan. Kuluttajat valitsevat tuotteet miltei aina pakkauksen ulkonäön perusteella ja siksi tuotteen menekki voi kasvaa kymmeniä prosentteja onnistuneen pakkausuudistuksen jälkeen.

Samanaiheisia postauksia
Aikaisempia postauksia
Arkisto
Hae Tageilla
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page